Tekstcontrole en -advies

Het is een gegeven in de wereld van het tekstschrijven: iedereen maakt onbewust fouten. Zelfs als u een tekst twee keer opnieuw leest, zult u fouten tegenkomen en over het hoofd zien. Daarom is het een verstandig idee om uw teksten te laten lezen door een buitenstaander. Een tekst is uw visitekaartje naar de lezer, een kans om een goede indruk te maken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een tekst met fouten door de lezer minder serieus genomen wordt. Zo worden motivatiebrieven met taalfouten als eerste aan de kant geschoven, haken potentiële klanten af omdat taalfouten slordig ogen en stoppen fervente lezers met het lezen van een boek dat taalfouten bevat. Om ervoor te zorgen dat uw teksten geen fouten bevatten, kunt u overwegen om uw tekst door ons te laten controleren.

Meer dan spelling en grammatica

Tijdens een tekstcontrole zorgen we ervoor dat uw tekst aansluit op het doel dat u voor ogen heeft. We kijken daarom naar zinsbouw, taal-, spel- en grammaticafouten, alsook interpunctie en taalgebruik. Een motivatiebrief voor een sollicitatie heeft een andere vorm en toon dan bijvoorbeeld een manuscript. We voorzien u daarom ook van feedback op uw tekst als geheel. Hierbij kunt u denken aan de indeling van uw tekst en het gebruik van de juiste conventies.

We kunnen uw tekst direct voor u aanpassen, waarbij we de wijzigingen bijhouden, maar we kunnen ook direct feedback bieden, zonder wijzigingen door te voeren. Op deze wijze houdt u de regie over uw tekst, maar laat u de tekst wel controleren door een tweede paar ogen.

Waarom Hoekstra & Veldhuis?

Onze diensten worden gevraagd door particulieren, overheidsinstellingen, bedrijven, en overige instanties. De kans is daarom groot dat we eerder een gelijkende tekst hebben gecontroleerd. We zijn beschikbaar voor het controleren van elke soort tekst geschreven in de Nederlandse taal. Naast het controleren van de aangeleverde teksten op eerder genoemde punten, is het ook mogelijk extra verzoeken in te dienen waarop uw tekst gecontroleerd dient te worden.

Ook voor Engelstalige teksten kunt u bij ons terecht. We hebben medewerkers met affiniteit voor de Engelse taal én medewerkers die hun master in de Engelse taal en cultuur hebben behaald.

Uw teksten uit handen geven, doet u natuurlijk niet zomaar. U kunt ervan uitgaan dat we uw werk vertrouwelijk behandelen. In onze samenwerkingsovereenkomst nemen we daarom op dat uw teksten nooit worden gedeeld of vroegtijdig openbaar worden gemaakt. Behoeft u meer informatie over de manier waarop we omgaan met uw intellectueel eigendom? Bekijk onze Algemene Voorwaarden of neem vrijblijvend contact met ons op.