Tekstschrijven: een vak apart.

De juiste toon, de juiste woorden en de juiste boodschap. Iedereen die ooit begonnen is aan het schrijven van een tekst kent het gevoel van machteloosheid wanneer de puzzelstukjes net niet op hun plek vallen. Om deze frustratie te voorkomen en om ervoor te zorgen dat al uw teksten helemaal in orde zijn, kunt u ervoor kiezen om een professionele tekstschrijver in te huren.

Een tekstschrijver, is dat hetzelfde als een copywriter?

De twee woorden worden veel door elkaar gebruikt. Copywriters en tekstschrijvers doen in essentie hetzelfde: ze schrijven teksten voor mensen en bedrijven over een breed scala aan onderwerpen. Op sommige websites lezen we dat tekstschrijvers alle soorten teksten schrijven, terwijl copywriters de schrijvers achter activerende teksten met commerciƫle doeleinden zijn. Geef het beestje een naam. Om wat voor soort tekst het ook gaat, bij Hoekstra & Veldhuis maken we geen onderscheid. Onze tekstschrijvers zijn geschikt voor elke opdracht.

Schrijven jullie ook over gespecialiseerde onderwerpen?

Vanzelfsprekend. We zorgen er bij iedere opdracht voor dat we voor het schrijven onderzoek doen naar het onderwerp, de doelgroep en uw huisstijl. Op deze manier klopt de nieuwe tekst met uw bedrijf, maar ook met het onderwerp. Wanneer we extra informatie nodig hebben over een onderwerp of wanneer we niet zeker zijn of wat we schrijven feitelijk correct is, zullen we daar altijd over communiceren: we leveren namelijk niks af waar we niet voor honderd procent achter staan.

Waarom kiezen voor Hoekstra & Veldhuis?

Wanneer u kiest voor Hoekstra & Veldhuis, kiest u voor gedreven krachten die ervaren zijn in het schrijven van gevarieerde, unieke teksten. We gaan met u in gesprek over uw wensen en denken met u mee over de mogelijkheden die er zijn om uw teksten aan te laten sluiten op de wensen van uw doelgroep.

Naast commerciƫle teksten kunnen we u ook van dienst zijn met ghostwriting, het schrijven van een publicatie waarboven uw naam komt te staan, en journalistieke teksten. Op verzoek nemen we ook interviews af namens u of uw bedrijf. Deze interviews kunnen we verwerken of als transcriptie versturen.

Ook wanneer u op zoek bent naar een Engelse tekst, kunnen we u van dienst zijn. We hebben aantoonbare ervaring met het schrijven van Engelstalige teksten, alsook met het vertalen van teksten van Nederlands naar Engels en omgekeerd. Naast onze ervaren Nederlandstalige tekstschrijvers, hebben we ook medewerkers met een master in de Engelse Taal en Cultuur.